X

Будинок Паустовського у Старому Криму відремонтують

12:40 02.09
Верховна Рада й Рада міністрів Криму профінансували реконструкцію дому-музею Паустовського, розташованого в Старому Криму.
У Старому Криму в будинку, у якому відпочивав і працював Костянтин Паустовський, перебуває меморіальний музей письменника. У цей час будинок є аварійним, тому уряд Криму виділив з бюджету республіки гроші на реконструкцію. Генеральний директор історико-культурного заповідника "Кіммерія Волошина" Борис Полетавкін повідомив "Кафі", що на ремонт і реконструкцію була виділена сума еквівалентна $60 тис. - Ці гроші стали для нас повною несподіванкою, хоча ми неодноразово зверталися із проханнями про виділення засобів на ремонт, - розповів Б. Полетавкін. - Ми не очікували, що гроші виділять так швидко й у повному обсязі. Засоби вже надійшли на рахунок заповідника. Раніше "Кафа" писала, що еколого-культурний заповідник "Кіммерія Максиміліана Волошина" одержав будинок у подарунок у вересні 2004 року. Цей дарунок зробив підприємець Олександра Садовська, що купила будинок з умовою, що в ньому розміститься музей її улюбленого письменника. Допомога в створенні дому-музею в Старому Кримі робив Московський літературний музей-центр Паустовського. У це містечко письменник приїхав в 1934 році, щоб допомогти вдові письменника Олександра Гріна.

Подписывайтесь на Кафу в Facebook, страницу ВКонтакте, блог в Twitter и группу в Одноклассниках. А также в «Яндекс.Дзене» и на канал Youtube.

Рейтинг новости:
- 0 +
Комментарии (0):
Эта новость опубликована больше недели назад. Комментарии отключены.